Да обновим банята с нисък бюджет

  • 18/08/2016 08:36
  • |
  • 0 коментара
1

Приятел се обърна за съдействие при ремонт на банята си. В случая се касаеше не само за морално остаряла визия, а и за проблеми в канализацията, паднали плочки. Нужно беше тотално преобразяване – гранитогрес, фаянс, смесители и всичко останало, за да се получи модерна, функционална и красива баня. Помещението беше малко, затова изборът ни беше гранитогрес в монохромна гама с акценти в по-тъмен нюанс на основния цвят. И все пак, трябваше ни цвят за да има и wow – ефект. И как става това – чрез аксесоарите, кърпите и малко декорация. Като цяло – не малък бюджет.

Какво да направите ако имате малък бюджет и баня, която ви е омръзнала? Или давате апартамента под наем и искате да освежите банята за новите наематели? Съвети, които с няколко стъпки, ще Ви помогнат за новата визия и ще Ви спестят средства.

1. Един от евтините начини за обновяване на банята е да се боядисат стените и пода. Това важи за бани с мазилка и такива с плочки.

Важно! За да пристъпите към боядисване първо се уверете, че банята няма по-сериозни проблеми. Петна от мухъл или белене на вече съществуващата боя могат да са проблеми от теч по тръбите или лоша вентилация и тогава боядисването няма да ви помогне да решите проблема. Обърнете се към специалист по ВИК.

Подходящи бои за баня, предлагани на нашия пазар.

Предложенията притежават отлична устойчивост на влага, плесени и мухъл, устойчиви на на мокро триене, позволяват почистване с миещи средства.

DEKORATOR - боя за влажни помещения. Може да се оцветява в светли нюанси с Практика Тонер Боя.

DULUX BATHROOM+ - може да се оцветява, Цветовите предложения са практически неогаричени, предлагат се картели.

От асортимента на Бенджамин Мур може да използвате МООRЕ’Ѕ КІТСНЕNЅ & ВАТНЅ, антибaĸтepиaлнa бoя зa ĸyxни и бaни. Използва се с антиплесенен грунд.

ТЕРАФЛЕКС® AQUARELLE PROTECT - боята е с равномерна структура и траен матов ефект на кадифе. Може да се полага върху здрави покрития на стени и тавани от стари вододисперсионни бои, а също и бетон, гипсови и варо-циментови мазилки и шпакловки, гипсокартон и много други.

Може да се изявите като творец и в банята дори...

Може да проявите творчество ...

Ако сте традиционалисти.

Ако сте традиционалист...

Ако имате стари, но здрави плочки в банята може само да добавите цвят или да боядисате цялата баня с боя за плочки.

Atriaplastic е създадена на база на епоксидни смоли, като може де се оцветява в над 200 цвята по цветова таблица RAL. Боята може да се положи върхуплочките на стените и пода.

ATRIAPLASTIC е боя, както за плочките на стените, така и за пода.

 

Вариант е да сложите красив тапет в банята. Пазарът на тапети предлага огромно разнообразие от десени, но често се налага да се поръчват индивидуално и това може да забави ремонта Ви. При изборът на тапети трябва да сте много внимателни, може да харесате пъстър тапет или тапет със златни лилии, но помислете как ще стои в малко помещение като банята.

2. Освежаване на фаянса в банята.

Не изхвърляйте старата вана или мивка!

Система EPOMID възстановява санитарен фаянс, вани и керамични плочки, а може да се използва за метал, цимент и други материали.

3.Вкарайте стил в банята.

Ако банята е със стари смесители, стари модел тоалетна чинияи други изгубили блясъка си предмети ги правят антики! Ремонтирайте стените, пода, освежетете фасадата, създайте стил с акценти. Така че можете да получите баня в ретро, винтидж или индустриален стил.

Посетете стоковите магазини или купете стар шкаф, стол, рамки за картини, дори крака на шевни машини. Това ще ви спести пари и ще ви донесе стил!

Баня в индустриален стил.

Баня в индустриален стил..

Стар шкаф от зъболекарски кабинет и крака на шевна машина ще внесат шик и стил в старата Ви баня!

Стар зъболекарски шкаф или метална стойка на шевна машина щевенаст шик и стил в банята. При това може дасе намерят на добри цени от разпродажби.

 

Боядисаните с тюркоазено стени винаги имат силен, малко ретро ефект. Добавете стари рамки за огледалата, стари картини или дори може да рамкирате стари весници и ще бъдете доволни от резултата!

Нуждаете се от източник на вдъхновение за вашето творчество, опит и поне малко чувство за естетика? Ако се съмнявате в ефекта, попитайте професионалистите.

4. След обновяването на стените и пода идва ред на осветлението. Това не означава само да смените крушките с LED!

Променете старите осветителни тела, като се опитате да се придържате към определен стил.

Може да поставите полилей, който да бъде акцент в стаята. Друга възможност е да поставите осветление в или пред огледалото . По този начин не само ще удвоите ефекта, но и ще имате по-силно осветление и фокусна точка в стаята.

5. Купете нови аксесоари, отговарящи на стила на Вашата баня. Макар и малки допълнения, те са силен акцент в малките помещения като банята. Няма да сгрешите, ако поставите бяло и тук - там контрастен цвят, а аксесоарите - малки, но страхотни допълнения.

Аксесоарите за баня, макар и дребни допълнения имат голяма сила в малко помещение като банята!

Не се колебайте, поставете ароматни свещи, скулптури, буркани със странни форми стъклени мъниста, листа от цветя, дори тези малки допълнения ще дадат на банята приятна атмосфера.

6. Текстилът в банята е изключително важен! Защото, независимо от ситуацията, е хубаво да си увиете тялото с чиста и мека кърпа, краката ви да стъпят на топла постелка. Текстилът има различни ценови класове. Най-луксозният е от фино обработеното лен. Памукът идва след това. Някои го търсят да бъде еко. За да се върна на темата, трябва да кажа, че текстилните изделия са дрехите на банята, така че трябва да бъдат в съзвучие с цветовете и дори със стила на банята.

Тук ще спомена завесите за душ. Ако банята е предимно монохромна, изберете ярка, колоритна завеса. Ако имате повече от три цвята в банята - едноцветна завеса, в един от вече използваните цветове.

Прочетете статията още веднъж и може да започнете. Ако не успеете от първия път, не се притеснявайте. Това е нормално, просто опитайте отново! Ако при втори опит не получите желаните резултати, обадете ни се!

Когато не можете да се справите сами...

Някои от синмките са от интернет.