Какво е глемпинг?

  • 28/11/2016 07:04
  • |
  • 0 коментара
1

Какво е глемпинг?

 

Една глобална тенденция се е развила наскоро към почивка не в хотел, а в луксозна палатка.

Тя се нарича Glamping.

 

На български думата  Glamping може да се преведе като бляскъв къмпинг. На практика, това е голяма палатка, постоянно позиционирана, която предлага удобства като легло, завивки, осветление и други придобивки, чиято липса би направила почивката на къмпинг не толкова привлекателна. С други думи, живот на открито без да се жертва лукса. За да се насладите на чара  на топлите летни вечери на самия бряг на морето нe са ви необходими специална екипировка и оборудване. Всичко, което ви е нужно е да вземете личния си багаж. Обикновено глемпинга предлага обща кухня и санитарни помещения.

 

По света Glamping се правят в райони с исторически паметници или природни забележителности, където обикновено строителство не се разрешава.

По света Glamping се правят в райони с исторически паметници или природни забележителности

Интериорите са повлияни от духа на местността - наподобяват обстановката в средновековни замъци или индианския бит.

 

Интериорите са повлияни от духа на местността - наподобяват обстановката в средновековни замъци,  индианския бит или просто предлагат близост до природта с удобства.

Пърият Glamping в България бъде направен за следващия летен сезон като допълнение на Оазис Ризорт & СПА, Лозенец. Интериорът е с модерно обзавеждане в духа на българските традиции внушен от български шевици в спалното бельо и резбите на скриновете. Запазени са  елементи от средиземноморския стил на хотелската част, които откриваме и в старите български къщи като огради, навеси и естествено, дървените мебели.

Пърият Glamping в България бъде направен за следващия летен сезон като допълнение на Оазис Ризорт & СПА, Лозенец - проект